Foto’s

Valentijnweekend (zeehonden & welpen)

Het tweede takweekend voor de zeehonden en welpen was een schot in de roos met de pijl van Cupido. Met even tussendoor de storm Dennis die ze moesten trotseren. Bekijk alle foto’s hier.

Schaatsen

Met de hele eenheid trokken we naar Brugge om te gaan schaatsen. Voor de ene de eerste stapjes op het ijs, voor de ander het kunnen tonen wat die kan.

Foto’s kan je hier terugvinden.

Kerst 2019

De kerstman kwam op bezoek en wist te vertellen dat de kinderen braaf zijn geweest maar af en toe minder ruzie moeten maken. We sloten 2019 af met een kerstmarkt en gingen de zondag ons bedrag voor het Kinderkankerfonds bekend maken op de Warmste Week in Kortrijk. Op naar 2020! Mogen de foto’s al een fijn voorteken zijn.

Halloween 2019

Ook dit jaar gingen we griezelen tijdens de herfstvakantie. Van de zeehonden tot de VG’s, iedereen is stoer genoeg om de griezels weg te jagen. We hielden een heus halloweenweekend voor de zeehonden en welpen, deden mee aan de halloweenparade en ook de aspiranten en VG’s griezelden op weekend. Meegriezelen kan hier.

Roeicursus

Voor de eerste keer gingen we op roeicursus met andere sea scouts. Van zon tot regen en hagel en uiteindelijk een regenboog om een leuk en leerrijk weekend af te sluiten. Maar dit hield ons niet tegen om te leren roeien als toppers. Enkele sfeerbeelden.

World Clean Up Day

Met vuilzakken in de aanslag maakten we de duinen en het strand weer een beetje properder. Onze favoriete speelplek is zo ook weer de favoriet van de natuur. Om de dag af te sluiten speelden we nog op het strand of het grasveld. Bekijk hier de foto’s.

Startdag 7 september 2019

Vandaag verwelkomden we iedereen terug op de scouts na een veeeeeeeel te lange tijd. Hierbij enkele sfeerfoto’s.

Zomerkamp 2019

Naar jaarlijkse gewoonte sloten we het scoutsjaar af met ons zomerkamp. Dit jaar gingen we terug naar zeewolde om er avonturen te beleven als prinsen, prinsessen, ontdekkingsreizigers en musketiers.
Benieuwd hoe we het er vanaf brachten? Geniet dan mee van de foto’s.

Laatste scoutsdag ’18-’19

Het scoutsjaar werd afgesloten met een eenheidsspel van formaat. Van spelen met bloem tot zeilen en zwemmen, alles wat een Sea Scouts doet. Van de allerkleinsten tot de grootste deugnieten. De foto’s spreken boekdelen…

Ontspannen tijdens de examens

Ook tijdens de examens gaat de scouts door: de ideale ontspanning! Zeker als het mooi weer is. Van zandkastelen bouwen tot een kampvuuravond en een gezellige quiz. Benieuwd hoe het eraantoe ging: foto’s

Havenfeesten 2019

Ook dit jaar waren we van de partij tijdens de Havenfeesten in Blankenberge. (Foto’s)

Zeilen in de haven

We genoten zaterdag volop van het weer ⛵️🌞

Hier enkele foto’s.

Blauwe Wimpel

Een uitdagend weekend voor onze eenheid. Veel geleerd en vooral ons goed geamuseerd! Enkele mooie prestaties neergezet en we mogen besluiten dat we niet moeten onderdoen voor andere zeescoutsen.

Enkele foto’s kan je hier bekijken.

Opening Vaarseizoen 2019

Het weer zat niet echt mee, maar dit hielt ons niet tegen om ons nieuw vaarseizoen te vieren: Foto’s.

Paaskamp

De Aspiranten en Verkenners gingen voor het eerst op ‘paaskamp’. Dit in het thema ‘into the wild’. Even helemaal back to basic met koken op vuur, een de mol-spel,  nachtspel en vooral veel plezier!
Ook benieuwd hoe we het er vanaf brachten? foto’s

Sterrenweekend

Voor de welpen is het laatste weekend achter de rug… En of onze welpen zich hebben geamuseerd! Met het prachtige weer kon niets hen nog tegenhouden. Zelfs een kampvuur kon niet ontbreken.

Bekijk hier de avonturen van uw kleine deugniet.

Help Mickey!

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover voor onze Verkenners-Gidsen. Ze mochten eindelijk hun zelfgemaakte spel spelen met de Welpen en Aspiranten. Hierbij stonden onze Verkenners-Gidsen ook zelf in voor de begeleiding van het spel. Of het geslaagd was? Vast en zeker! Iedereen heeft zich geamuseerd, dat bewijzen ook de foto’s.

Schaatsen

Op 23 februari maakten we de schaatspiste van Brugge onveilig. Voor velen de eerste keer op het ijs, maar aangezien ijs ook een vorm van water is kon niets ons tegenhouden.

Foto’s schaatsen

Kerstman op bezoek
op 22 december sloten we 2018 af met een bezoek van de kerstman en het uitwisselen van cadeautjes. De leden beloofden de Kerstman om van 2019 een topjaar te maken! Benieuwd hoe braaf ze waren? Dat kan je hier zien.

Bake Off! Welpen
Net voor de kerstvakantie haalden de Welpen hun beste bakkunsten boven. Samen maakten we heerlijke zandkoekjes. Dat er veel gelachen is bewijzen de foto’s.

 

Weekend VG’s ‘Military recruitment’
Ook de verkenners-gidsen hebben hun eerste weekend achter de rug. Hun doorzettingsvermogen werd op de proef gesteld en er werd vooral veel tijd besteed aan teambuilding.

Snuif mee de sfeer op met de foto’s.

Wapenstilstand 11-11-2018
Enkele foto’s van onze deelname aan de herdenking van wapenstilstand, 100 jaa na het einde van WO 1. Omdat er nooit meer oorlog zou zijn.

Halloweenparade 2018
Ook ’s avonds gingen we griezelen in de straten van Blankenberge!

Als B’Town pirates lieten we onze zeilen los tijdens de halloweenparade

Startdag Verkenners-Gidsen 2018
De Verkenners-Gidsen werden op de eerste dag van het nieuwe scoutsjaar meteen uitgedaagd voor ‘Olympic Watergames’.
Dat ze nat zouden worden spreekt voor zich. Dat er veel plezier is gemaakt bewijzen de foto’s.

Zomerkamp 6 – 15/07/’18
De afsluiter van het scoutsjaar was weer een topper van formaat! We trokken naar zeewolden om daar de wateren onveilig te maken.

De Welpen leefden zich uit als echte piraten terwijl de Aspiranten en Verkenners-Gidsen probeerden te overleven in ‘Expeditie Robinson’.

Dat het een fantastisch kamp was kunnen de foto’s alleen maar beamen.

Zeebonken in de haven
Zaterdag 2 juni verkenden de Welpen de haven van Blankenberge voor de eerste keer vanop het water. Ze peddelden er op los!
De Aspiranten zetten hun eerste stapjes in het roeien samen met de Verkenners-Gidsen.

Benieuwd hoe alles verliep? Bekijk dan zeker de foto’s.

Verrassingsuitstap ‘Plopsaland’
Na lang wachten wist iedereen eindelijk waar we dit jaar op verrassingsuitstap gingen.
Na een dag vol emoties: lachen, gieren, brullen en voor sommigen hun schrik overwinnen gingen we uitgeteld naar huis.

Bekijk hier de foto’s.

Intercamp 2018
Ons eerste internationale kamp, en dat in eigen land!
Een sprong in het onbekende maar een weekend met een lach en een traan.
Maar vooral: veel nieuwe (internationale) vriendschappen!

Geniet mee van onze ervaring met de foto’s.

Havenfeesten 2018
Heb jij ons opgemerkt tijdens de Havenfeesten of heb je ons toch nog gemist?
Geen nood! Foto’s vertellen meer dan 1000 woorden 😉

Voettochtweekend Verkenners-Gidsen
De Verkenners-Gidsen maakten van de 2-daagse voettocht een volledig weekend. Zaterdag wandelden we de 24 km met pijnlijke benen en voeten tot gevolg. De zondag stond de 15 km op de planning. Maar ook de grotere kinderen willen soms klein zijn, dus lieten de VG’s zich helemaal gaan op de springkastelen. De pijnlijke voeten en spieren waren meteen vergeten.

Bekijk hier de foto’s.

Voettocht Welpen en Aspiranten
Zaterdag 5 mei namen we naar goede gewoonte deel aan de 2-daagse Internationale Voettocht van Blankenberge.

De welpen vertrokken om 13u voor de wandeling van 7 km met onderweg voldoende tijd om zich uit te leven op springkastelen en speelpleinen.

De aspiranten gingen om 10u30 de uitdaging aan om 15 km te stappen met als hoogtepunt de springkastelen op enkele kilometers van de finish.

Benieuwd hoe onze welpen en aspiranten het er vanaf hebben gebracht? De foto’s spreken voor zich.

Op naar volgend jaar!

Opening vaarseizoen
Op 14 april vond ons opening vaarseizoen. Neptunus gaf ons zijn zege om veilig de zee te bevaren. De Welpen deden hun eerste stapjes in een bootje en de Aspiranten maakten meteen kennis met het zeilen. Maar ook op land waren er verschillende activiteiten te doen: van een KUBB-spel tot een heus brandweer-springkasteel! Maar natuurlijk ook vergezeld door een hapje en een drankje.

Benieuwd hoe het was? Bekijk hier de foto’s.

Weekend ‘Splash’ Aspiranten

De Aspiranten sloten de paasvakantie af met een weekend waarbij ze verschillende nieuwe dingen gedaan hebben! Voor de eerste keer zelf hun eten koken, de eerste keer zeilen, de eerste keer zelf de boodschappen doen maar vooral een weekend vol plezier!

Geniet mee met de foto’s.

Schaatsen
Op 17 februari begaven we ons op glad ijs!
Bij de ene was het al wat vlotter dan de ander, maar één ding staat vast: Iedereen heeft zich super geamuseerd!

Bekijk hier de foto’s.

Eenheidsspel 2.0
Om de krokusvakantie alvast goed te startten speelden we een eenheidsspel met alleen maar lachende gezichten.

Mee genieten kan je hier.